با دقت به افت شیوع ویروس کرونا و کاهش درخواست خرید آهن در ایران و بقیه کشور ها، هم چنان شاهد پرش نرخی این محصولات در بازارآهن می باشیم.
در تعطیلات عید سعید فطر در کشورهای اسلامی چه در شرق و چه درغرب آسیا انحصارهای جدیدی برای درخواستهای در روند بازار اعمال شد اما حتی نتوانست کمی راه برابری نرخ ها را فراهم کند.
در هر صورت استرسهای کرونایی در قاره آسیا تا اندازه ای کم شده و نوبت به کشورهای آفریقایی یا آمریکای شمالی و جنوبی رسیده است که چهره بهتری را از بازار رسم کنند.
البته کارشناسان تمایل به افزایش نرخها در چنین وضعیتی را معلول عللی مانند وجود درخواست پنهان می دانند که می تواند توسعه ای هرچند محصور را برای خرید و فروش در بازار رقم بزند و به پیشرفت بیشتر بازار در آینده کمک نماید.
مطالب بیشتر: جذاب شدن بیشتر صادرات کالا
قیمت شمش و تختال (بیلت و اسلب) در بازارهای جهانی صعودی است و احتمالا افزایش نرخهای بزرگی را نیز به ثبت برساند.
شگفت ترین افزایش نرخها را در بازار اسلب آسیای جنوب شرقی شاهد هستیم که افزایش ۷ درصدی را تجربه کرده و نمایش میدهد که بازار ورق از این راه مورد پشتیبانی قرار گرفته است.
قیمت هر تن اسلب در این بازار ۳۷۰ تا ۳۸۰ دلار در هر تن است که بیشترین نرخ اسلب مورد خرید و فروش در قیمت های اعلامی متال بولتن بود.
در بازار شمش نیز شرایط همین طور است و شاهد جریان رشدی نرخها هستیم. قیمت هر تن شمش صادراتی کشورهای CIS عددی حدود به ۳۶۰ دلار در هر تن ( تحویل بار کشتی در سواحل دریای سیاه ) است که افزایشی ۷۵/ ۳ درصدی را نشان میدهد.
همین داده برای تاثیرگذاری بر بازار شمش در بیشتر نقاط جهان بسنده است آن هم در وضعیتی که نرخهای صادراتی برای آمریکای جنوبی هم نزولی شده است.
مانند گذشته کمترین نرخ شمش فولادی صادراتی در جهان به عرضه ایران بر میگردد که با ۲/ ۲ درصد افزایش ۳۴۰ تا ۳۵۰ دلار در هر تن برانداز میشود.
منتشر شده در شنبه، ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ۰۹:۰۷
Comments